سلامت و تغذیه

از خواص دارویی ترب نگذرید

از خواص دارویی ترب نگذرید

ترب گیاهی است یک ساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر می‌رسد. برگ‌های آن پهن، ناصاف، کرک‌دار با بریدگی‌های نامنظم است. گل‌های آن به رنگ سفید، زرد روشن، آبی روشن و بنفش است که در انتهای شاخه ظاهر می‌شود.

از خواص دارویی ترب نگذرید

شبکه ملی رشد: ترب گیاهی است یک ساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر می‌رسد. برگ‌های آن پهن، ناصاف، کرک‌دار با بریدگی‌های نامنظم است. گل‌های آن به رنگ سفید، زرد روشن، آبی روشن و بنفش است که در انتهای شاخه ظاهر می‌شود. به طور کلی دو نوع ترب وجود دارد:

ترب سیاه که معمولاً در پائیز برداشت می‌شود.
تربچه که به رنگ‌های مختلف قرمز و و صورتی و به صورت‌های دراز و گرد وجود دارد.

خواص دارویی

ترب از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و از زمان‌های بسیار قدیم برای درمان بسیاری از بیماری‌ها به کار می‌رفته است.

ترب برای دفع سنگ‌های صفراوی مفید است.
ترب برای درمان نقرس و روماتیسم مفید است.
برگ ترب اگر با غذاخورده شود به هضم غذا کمک می‌کند.
آب برگ ترب برای تقویت چشم مفید است.
ترب برای درمان یرقان مفید است.
تخم ترب درد را تسکین می‌دهد.
در صورت مسمومیت غذایی مقداری تخم ترب را همراه با سکنجبین به بیمار بدهید، باعث استفراغ می‌شود و معده را پاک می‌کند.
برای مداوای زخم‌های بدن از ترب و عسل ضماد تهیه کرده و روی زخم بگذارید.
دم کرده ترب ادرارآور است و برای درمان حبس البول به کار می‌رود.
تخم ترب ادرارآور و قاعده‌آور است.
دم‌کرده ریشه ترب تقویت‌کننده بدن است.

مقابله با سنگ کلیه با ترب

برای دفع سنگ کیسه صفرا و سرفه‌های تشنج‌آور از ترب به صورت زیر استفاده کنید:

در یک ترب بزرگ حفره ایجاد کرده و همچنین در ته آن هم سوراخ ریزی به وجود آورید، به طوری که آب قطره‌قطره از آن خارج شود. سپس مقادیر شکر در حفره ریخته و آن را با آب پر کنید و ترب را در دهانه شیشه یا استکانی قرار دهید که آب آن قطره‌قطره از سوراخ ریز ته ترب خارج‌شده و در داخل شیشه یا استکان پر شود. این آب را چند بار در روز بنوشید.

ترب و خواص درمانی دیگر

خوردن تخم ترب ترشح شیر را زیاد می‌کند.
خوردن ترب رنگ چهره را باز می‌کند.
جوشانده ترب برای درمان اسهال خونی مفید است.
تخم ترب اشتهاآور است.
برای از بین بردن تب تخم ترب را دم کرده و به بیمار بدهید.
تخم ترب به صورت ضماد برای ورم پستان در مادران شیرده استفاده می‌شود.

مضرات

اسراف در خوردن ترب موجب دل‌پیچه شده و برای  دندان و گلو مضر است.

ترکیبات شیمیایی

طعم تند ترب مربوط به ماده‌ای است به نام «سنوول» و رنگ قرمز بنفش آن در اثر وجود ماده‌ای به‌نام کلراید است. در 100 گرم ترب خام مواد زیر موجود است:

جدول ارزش غذایی ترب

ردیف

ماده مغذی

ارزش غذایی

1

آب

90 گرم

2

پروتئین

1 گرم

3

چربی

1/0 گرم

4

مواد نشاسته‌ای

5/3 گرم

5

کلسیم

30 میلی‌گرم

6

فسفر

30  میلی‌گرم

7

پتاسیم

330 میلی‌گرم

8

آهن

1 میلی‌گرم

9

ویتامین آ

10 واحد

10

ویتامین ب 1

.3/.  میلی‌گرم

11

ویتامین ب 2

.3/.  میلی‌گرم

12

ویتامین ب 3

.3/.  میلی‌گرم

13

ویتامین ث

25 میلی‌گرم

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا